TOP Party helyszínek

Téved, aki azt hiszi, hogy Romániában későn érdemes kelni és korán érdemes lefeküdni. Elég ha csak egyszer ellátogatunk valamelyik belevaló bulihelyre, és onnantól biztosak lehetünk abban, hogy a legnevesebb DJ által is egyre inkább favorizált román fővárosban megtaláljuk a nekünk való esti programot. A kérdés már csak az, hogy reggel miként tudunk felkelni, hiszen a város nappal is jó néhány látnivalót ígér.

Krystal Glam Club

kristal.jpgA bennfentesek szerint Románia és Bukarest legjobb éjszakai szórakozóhelye a Krystal Glam Club. Közel hatéves fennállása óta megszámlálhatatlan telt házas bulival büszkélkedhet, és ez még nem minden. A klub ugyanis, egyetlen kelet-európai szórakozóhelyként, a világ 50 legjobb partihelyét górcső alá helyező, DJ Mag’s listáján is szerepel. A valóban lenyűgöző belső dizájn mellé olyan technikai felszereltség párosul, ami még a rutinos bulizókat is megdöbbenti. Ilyen például a 17 videoprojektor, a 15 darab, két méter átmérőjű tévé, a 6 speciális stroboszkóp, a 2 ködgép és az elképesztő, 10 000 wattnál is nagyobb teljesítményű zenerendszer. A légkondicionálás természetes, csakúgy, mint a több száz féle ital alatt roskadozó óriási bárpult, ahol a várható hatalmas buli előtt-után lazíthatunk egy keveset. A kiváló helyszín adottságait a folyamatosan fellépő európai és világhírű sztár-DJ-k zenéje teszi igazán különlegessé, akik hasonlóan a vendégekhez állítják: a bukaresti klub a világ bármely pontján megállná a helyét.

Mojo Music Club

mojo2.jpgA grandiózus Mojo Club egy igazi kozmopolita szórakozóhely a sokrétű partik kedvelőinek. A három különálló szinten mindenki megtalálja majd a számára legizgalmasabbat. A középső „induló” szinten hatalmas bár kapott helyet, ahol egy ital mellett, a halk zenét élvezve, akár beszélgethetünk is. A bár alatti szinten este tíz órától rockzenekarok szórakoztatják a műfaj kedvelőit, a felső szint pedig a karaoke kedvelőinek törzshelye, hiszen ezen a részen reggelig megy a nótázás, igen jó hangulatban. A kedvező árak és a konszolidált közönség rendkívül népszerűvé tette a helyet a középkorosztály körében, akik számára bátran ajánlható ez a kellemes belvárosi zenés bár.

Club Sugar

club-sugar.jpgA drága édességnek is becézett szórakozóhely valóban kuriózum Bukarest éjszakai életében. A különleges reneszánsz stílusban épült, díszített klub a román elit szórakozóhelye. A sugar szónak itt több jelentése is értelmet nyer, úgymint kellemes, édes, elbűvölő. Már a parkolóban érzékelhetjük, hogy nem egyetemi klubba jöttünk. Az itallap láttán ez az érzés csak tovább erősödik, és magyarázatot nyer, hogy miért kizárólag a luxusautó-kategória az, ami a parkolóban szóba jöhet. Az italokat átlag feletti áron mérik, ami ahhoz is hozzájárul, hogy ezen a helyen ismeretlen fogalom a bár előtti tolongás. A klub talán „legszürkébb” része maga a zene. A helyi DJ-k által pörgetett zenék egyáltalán nem különlegesek, sőt gyakran kommersz érzést keltenek, nem úgy, mint a korabeli jelmezbe öltözött táncosok egész éjszakás show-ja. Természetesen a belépéshez kötelező a szigorú dress-code betartása, ami tulajdonképpen annyit jelent, hogy a Club Sugarba kizárólag elegáns, „rendezett” öltözetben léphetünk be.

Jazz Clubs

art-jazz.jpgA dzsessz igen rangos helyet vívott ki magának a román, „komolyabb” szórakozásra vágyó zenekedvelők szívében. Szinte felsorolhatatlan azon dzsesszklubok száma, ahová legalább egyszer érdemes betérni. A teljesség és tökéletes választás igénye nélküli favoritunk az Art Jazz Club. A dzsesszklubok természetesen mellőznek mindenféle sallangot (lézer és füstgép, diszkógömb, csillogó óriás bárpult stb.), itt valóban a zenéé a főszerep. Így van ez az Art Jazz Clubban is a Bulevardul N Balcescu-n, ahol a rendszeresen fellépő külföldi dzsesszzenészek gyakran telt házzal ajándékozzák meg a helyet. Az előadások általában este kilenckor kezdődnek. Előtte pedig bemelegítésként érdemes megnézni a tehetséges színjátszó fiatalokat, ami igazán üdítő kikapcsolódást ígér – különösen egy pohár finom bor mellett.

Club A

Egy igazi legendás klub Bukarest szívében, mely az olcsóbb költségvetésből bulizók kedvence lehet. A hét minden napján nyitva tartó klub leginkább a fiatalok, egyetemisták körében népszerű, azonban bárkinek érdemes ide ellátogatni, aki hamisítatlan helyi bulihangulatra vágyik. A retró zenék azonnal felpezsdítik az ember vérét. Az egyetlen probléma mindössze az, hogy a folyamatosan tolongó fiatalok miatt szinte lehetetlen bejutni a klubba, ezért, bizony már a késő délutáni órákban érdemes megérkezni.

Share on print
Cikk nyomtatása
Share on email
Cikk küldése