TOP Party helyszínek

Ha valaki Csehországba indulva vágyik valami ütős szórakozóhelyre, ahol a sör – vagy más ital – mellé még jó zene és kiváló hangulat is társul, egyértelmű, hogy a fővárosban, Prágában jár a legtöbb szerencsével.

Karlovy Lazne

Karlovy-Lazne-200.jpgPrága és Közép-Európa legnagyobb, legdivatosabb és leghíresebb klubja a Karlovy Lazen, ahol egy belépőjegy kifizetése után 5 diszkót találunk egyszerre. Az ötszintes klub különböző emeletein más és más zene szól, a 60-as, 70-es, 80-as évek slágereitől a dance-en, popon, rockon, és rnb-n át a trance-ig. De a szórakozóhely nemcsak ezért különleges: a XIV. századi épületbe telepített szuperdiszkó helyén egykoron római fürdő üzemelt, így a falakon sorakozó korabeli mozaikok, szobrok hangulatos díszletei között, a hajdani fürdő különleges medencéinél bulizhatunk. A népszerűségnek azonban ára van, a Karlovy Lazne szinte mindig tele van helyiekkel és turistákkal, így sokszor kellemetlenül nagy tömegre kell felkészülni, és gyakran mozdulni sem lehet az embertömegtől. A belépő 22 óráig 50, utána 150 korona.

Lucerna Music Bar

Lucerna-music-barAki inkább a kisebb, családiasabb helyeket, házibuli-hangulatot részesíti előnyben a hatalmas komplexumok helyett, annak a Lucerna Music Bar az ideális hely, amely a rockzenét, tágabb értelemben az élő zenét kedvelők prágai paradicsoma. Hétköznap ugyanis a cseh rock- és dzsesszzenekaroké a terep, péntek és szombat esténként viszont népszerű videodiszkót tartanak, ahol a 80-as, 90-es évek feledhetetlen pop- és rockslágerei, az ABBA, a Boney M, a Bee Gees, Madonna, Phil Collins, a Roxette és a Queen örök klasszikusai szólnak. A Lucernában főleg helyiekkel és inkább a fiatalabb generáció tagjaival találkozhatunk, mivel az italárak ebben a klubban a legelfogadhatóbbak. 

Klub Lávka

Klub-Lavka-200.jpgEgy fárasztó városnéző séta után hová is mehetnénk, mint a Klub Lávkába. Ide valóban bármikor érkezhetünk, ugyanis a Károly híd melletti remek elhelyezkedésű szórakozóhely a hét minden napján, éjjel-nappal várja a rövid megpihenésre, vagyis inkább a bulira vágyókat. A turisták és a helyiek körében is igen népszerű klub teraszáról a nyári estéken egy frissítő kávé vagy egy hűs korsó sör mellett gyönyörködhetünk a prágai vár fenséges látványában. Estefelé persze felpezsdül az élet, a 60-as évek slágereitől kezdve egészen a progresszív és a modern house zene legjobbjaiig, mindenfajta zenét hallgathatunk itt.

AghaRTA Jazz Centrum

Agharta-Jazz-Club-200.jpgAz AghaRTA Jazz Centrum Prága központjában található, néhány méterre az Óváros tértől. A kifinomult dallamok és a konszolidáltabb szórakozás hívei számára ideális ez a hely. A klub mindennap hat órától várja vendégeit egészen éjfélig. A legenda szerint itt szolgálják fel Csehország legfinomabb kávéját, amelynek olyan híre van, hogy külföldi vendégek kimondottan ezért is keresik fel a helyet. A tipikus sörházra emlékeztető épületet számos boltív teszi kecsessé, a vendégek pedig négyszemélyes, egyszerű asztaloknál foglalhatnak helyet. Az AghARTában ugyanis nem a luxus a lényeg. Aki ide betér, azt kizárólag az élő zenés koncertek, a legendás prágai dzsessz világa vonzza. Azok, akik szeretnék otthonukban is felidézni a hallottakat, csak válogassanak a klubhoz tartozó CD-bolt széles kínálatából, amely folyamatosan nyitva tart.

Tropison Klub Latino

Topison-Klub-200.jpgA forró hangulatra és pörgős ritmusokra kiéhezet turisták kedvelt helye a Tropison klub és koktélbár, amely Csehország egyik legnagyobb és leglátogatottabb latin klubja. A Kotva bevásárlóközpont ötödik emeletén található, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a prágai várra és az óvárosra. A nappali órákban a klub tánciskolának ad otthont, ahol az egyéni vagy csoportos táncórák keretében bárki felkészülhet az esti bulikra. A klubban a salsa, a merengue, a bachata és a többi latin zene adja meg a ritmust, amihez a hatalmas koktélbár biztosítja az üzemanyagot. A konszolidált árak miatt általában teltházasak a bulik, ezért érdemes minél korábban megérkezni, hogy biztosan a tánctérre jussunk. A belépő 80 és 200 cseh korona között mozog, rendezvénytől függően.

Share on print
Cikk nyomtatása
Share on email
Cikk küldése