Oktoberfest az USA-ban

A sörfesztiválok legkedveltebb időszaka világszerte szeptember és október. Nyilván nagy szerepe van ebben a legnagyobbnak és egyben példaképnek, a müncheni Oktoberfestnek is. Ezért van az, hogy a legkülönfélébb helyeken, de főként az USÁ-ban tartott eseményeken gyakran találkozhatunk az Oktoberfest névvel és a müncheni sörfesztivál külsőségeivel. Igaz 2009-ben, a gazdasági válság miatt elmaradó szponzorok miatt, volt ahol lefújták az eseményt. De lássuk az ízelítőt:

Alpine-Village-Oktoberfest-200.jpg

Alpine Village Oktoberfest

A szeptember 12-e és október 25-e közötti hétvégeken tartották az Alpine Village Oktoberfest-et, Alpine Village-ben, (Torrance, Kalifornia, USA). Itt mindig találunk sörsátort eredeti német ételekkel, zenével és sörrel.

Big Bear Lake Oktoberfest

Ősszel, ugyancsak a hétvégeken kerül sor a Big Bear Lake Oktoberfest-re, a hasonló nevű kiállítási központban, Kaliforniában. A jelszó: Dél-Kalifornia legautentikusabb Oktoberfest-je, kerthelyiséggel, élő zenével és Löwenbräu sörrel, Münchenből.

Arkansas Oktoberfest

Október az Arkansas Oktoberfest időszaka is, az USA-beli, arkansasi, Hot Springsben, nemzetközi ételfesztivállal, és hagyományos Októberfest-i zenével.

Hunter-Mountain-Oktoberfest-200.jpg

Hunter Mountain Oktoberfest

Október 2-3 és 9-10 között került sor a Hunter Mountain Oktoberfest-re a Hunter Mountain-i síparadicsomban, (Hunter, USA), német-amerikai zenekarokkal, táncosokkal, valamint ingyenes játékokkal és sütőtökkel a gyerekeknek.

Share on print
Cikk nyomtatása
Share on email
Cikk küldése