Nonstop strandolás a Kanári-szigeteken

Tenerife, Fuerteventura, Gran Canaria, Lanzarote, La Palma, Gomera, Hierro és a kisebb szigetek – vagyis a Kanári-szigetek, amit az egész évben 20-25 fokos átlaghőmérséklet miatt az „örök tavasz” szigetének neveznek, mindig jólesik a fürdés és a bulizás.  A Kanári-szigetek rengeteg látnivalót tartogat az utazó számára. A különleges földrajzi fekvés miatt egy nyaralás alkalmával általában csak egy szigetet tudunk bejárni. Íme egy válogatás Tenerife, Lanzarote, Fuerteventura, Gran Canaria és La Palma számos látnivalóiból.

Palmitos Park – Gran Canaria

Palmitos-Park.jpgA kihagyhatatlan látnivalóként emlegetett Palmitos Park 10 km-re található Las Palomastól, és mintegy 200 négyzetkilométeren terül el. 230 egzotikus madárfaj, 160-féle kaktusz, valamint pálmák, majmok, krokodilok élnek itt. A lepkék kedvelőinek Mekkája a park, itt található ugyanis Európa legnagyobb pillangóháza is. 2007-ben sajnálatos módon szándékosan felgyújtották, akkor sok különleges madár- és növényfajta pusztult el a tűzben. Szerencsére, azóta teljesen restaurálták, és a park megszépülve várja a látogatókat.

Timanfaya Nemzeti Park – Lanzarote

Timanfaya_Lanzarote.jpgA Timanfaya Nemzeti Park egy igazán különleges hely Lanzarotén. A holdbéli tájat a vulkánkitörések alakították, a XVIII. sz.-ban. Akkoriban 100 vulkán tört ki egyszerre a szigeten, az utolsó kitörést 1824-ben jegyezték fel. A parkban sétálgatni nem lehet, a 8 eurós belépődíj fejében busztúrát tehetünk. Aki szeret tevegelni, az kipróbálhatja ezt a közlekedési formát is – igaz, némi felár fejében.

Tenerife Monkey Park – Tenerife

Tenerife-Monkey-Park.jpgAz állat-élménypark nem a hagyományos értelemben vett állatkert. A látogatók már a bejáratnál vásárolhatnak állatoknak való eleséget, és ezzel etethetik a majmokat, tengerimalacokat és a különleges madarakat. Nagy élmény ez, kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Corralejo dűnék – Fuerteventura

Corralejo-dunek.jpgAki szeretné megszemlélni a természet által alakított kontraszthatás felsőfokát, annak érdemes Corralejo csodálatos dűnéihez ellátogatnia. A lenyűgöző mini-Szahara érzését keltő sivatag napfelkeltekor mutatja legszebb arcát, de a finom homokban sétálva a háttérben a végtelen kék óceánnal, a nap bármely szakában lélegzetelállító élményt jelent.

Caldera de Taburiente Nemzeti Park – La Palma

Caldera-de-Taburiente-La-Palma.jpgA nemzeti park a romlatlan természeti kincsek hazája. Területén található a híres nagy kráter, a Caldera de Taburiente. Legmagasabb csúcsa, a Roque de los Muchachos (fiúk sziklája) 2423 m magas. A park a túrázók, hegymászók földi paradicsoma.

Share on print
Cikk nyomtatása
Share on email
Cikk küldése