Kanári-szigetek országinfók*

SINA Kanári-szigeteket köztudottan nyaralásra, pihenésre keresik fel az emberek, amikor általában a fogyasztásban is elengedik magukat – legalábbis sokaknak ilyen képük lehet az üdülőparadicsomról. A felelős alkoholfogyasztás népszerűsítése ugyanakkor itt is kiemelt jelentőséggel bír. A Dreher Sörgyárak társvállalata, a Kanári-szigeteken gyártó és forgalmazó Compañia Cervecera de Canarias S.A. sörgyár társadalmi szerepvállalás programjai a tiltás helyett a megelőzésre, valamint az oktatásra helyezik a hangsúlyt.

“Az út nem használható ittasan” kampányukkal érték. A “Ne igyál, amikor vezetsz!” üzenetet 15 szakmai szervezettel összefogva, több mint 200 ezer szórólapon és egyéb kommunikációs felületeken terjesztették.

Emellett a témához kapcsolódó különböző kampányokat és kiállításokat szerveztek, melyben az alkoholmentes sör, mint felelős választási alternatíva népszerűsítése is megjelent.

A kampány spanyol nyelvű weboldalán, a http://www.lacarreteratepidesin.org oldalon egy látványos, interaktív teszt segítségével minden érdeklődő felmérheti, mennyire felelős gépjárművezető. Az ötletes weboldal dizájn elemei az autóban is használatos GPS-készülékre emlékeztetnek.

 

“A szülőknek is van szava” kampány a példamutatás, a családi értékek minta szerepére épít. A fiatalkorúak alkoholfogyasztási szokásaira legfőképpen a szülőknek van ráhatása, ezért a kampány a szülők számára biztosít olyan útmutatót, kapaszkodót, hogy gyermekeikkel erről a témáról hatékonyan tudjanak beszélni.

Alkohol nélküli várandósságA minisztériumi és szakmai szervezettel együttműködésben készült rövid útmutató a 6 és 13 év közötti gyermekekkel kapcsolatos teendőkről, kérdésekről, témákról való beszélgetés módját mutatja be.

Az “Alkohol nélküli várandósság” kampánnyal a terhes nők figyelmét igyekeztek felhívni, hogy várandósságuk ideje alatt ne fogyasszanak alkoholt.

A prevenció fontos eszköze, hogy a fogyasztók kellő információval rendelkezzenek saját fogyasztásukat illetően, felismerjék a felelőtlen magatartási formákat magukon és másoknál is, és ötleteket kapjanak arra vonatkozóan, milyen alternatívák állnak rendelkezésükre.

Share on print
Cikk nyomtatása
Share on email
Cikk küldése