Felelősen, mint a csehek

Mint az ország legjelentősebb sörgyártó vállalata, a híres pilzeni sörgyár, a Plzeňský Prazdroj, is különböző népszerűsítő programokkal igyekszik hangsúlyozni a felelős és mértékletes alkoholfogyasztás fontosságát. Kiemelt figyelmet fordít az ittas vezetés, és az ezzel összefüggő veszélyek megelőzésére. A drog prevencióval foglalkozó SANANIM non-profit szervezettel összefogva, sikeresen működteti a Promile.INFO weboldalt.

Alkoholt fogyasztott és vezetne? Promile.Info - Tudja, hogy Ön mikor ér a nullához!

Alkoholt fogyasztott és vezetne?
Promile.Info – Tudja, hogy Ön mikor ér a nullához!

Az oldal érdekessége, hogy az érdeklődő nem csupán az alkohol hatásairól, vagy a véralkoholszintet befolyásoló tényezőkről tudhat meg hasznos információkat, hanem néhány egyéni adat megadását követően, az aktuális véralkohol szintjét is kiszámolhatja.
Az egyszerűen kezelhető kalkulátor motorját egy, tudományos alapokon összeállított matematikai képlet jelenti, mely a nem, testsúly, valamint az elfogyasztott alkoholmennyiség és eltelt időtartam megadásával dolgozik.

 Használatával könnyen és gyorsan megtudhatjuk például, hogy Bohumil, a 31 éves, 120 kilós fiatalember, aki este 8-kor érkezik pilzeni barátja szülinapi partijára, majd az est folyamán 6 alkalommal koccint egy pohár Becherovkával és kísérőként egy korsó sörrel az egészségére, másnap igencsak sokáig alhat. A Promile.INFO értesítéséből világosan kiderül, hogy leghamarabb bizony, csak 11.30h-kor lesz ismét 0,0% a véralkoholszintje, így akkor ülhet újra autóba, hogy visszatérjen Prágába.

A véralkoholszint kalkulátor hasznos lehet a felelősen gondolkodó autóvezetőknek, kerékpárosoknak és mindazoknak, akik szeretnék szoros kontroll alatt tartani alkoholfogyasztási szokásaikat. Az internet segítségével bárki, akár buli közben is, anonim módon lekérdezheti, hogy is áll éppen az alkohollal. Mikor ülhet legközelebb a volán mögé.

A Promile.INFO szolgáltatásának széles körű használatától az alkoholos befolyásoltságból eredő közúti balesetek csökkenését remélik üzemeltetői hosszú távon. Épp ezért a véralkoholszint kalkulátor nem csupán a számítógép előtt ülve használható, mivel a fejlesztők gondoskodtak a WAP-ra optimalizált, valamint mobiltelefonnal, sms-sel igénybe vehető verziókról is.
A Promile.Info praktikus szolgáltatását főként a sok látogatót vonzó zenei fesztiválokon népszerűsítik.

Ha tetszik az ötlet, és szeretnél Te is egy saját véralkoholszint kalkulátort, próbáld ki legújabb önismereti játékunkat, és töltsd le a véralkoholszint kalkulátorunkat a mobilodra: Önismereti játék Talmával.

Share on print
Cikk nyomtatása
Share on email
Cikk küldése