Felelős fogyasztás Romániában

desprealcool-2.jpg Mint az ország legjelentősebb sörgyártó vállalata, az Ursus Sörgyárak például különböző népszerűsítő programokkal igyekszik hangsúlyozni a felelős és mértékletes alkoholfogyasztás fontosságát.

A 2010 októberében indított kampányuk mottója: „Afla-ti echilibrul!” azaz „Találd meg az egyensúlyod!”

desprealcool-2.jpgA program fő célja az információátadás és a figyelemfelhívás, hogy a fogyasztók felelős döntést hozhassanak saját alkoholfogyasztásukat illetően.
A kampány fő eszköze a www.desprealcool.ro weboldal. A honlap érdekessége, hogy az érdeklődő nem csupán az alkohol hatásairól, vagy a véralkoholszintet befolyásoló tényezőkről tudhat meg hasznos információkat, hanem cseveghet és konzultálhat mindezekről a kampány arcával, Cabrallal, aki egy ismert TV-s személyiség Romániában.

desprealcool-blog.jpgCabral mint kapcsolattartó, folyamatosan kommunikál a közönséggel online postokon keresztül, illetve különböző eseményeken, például rallyversenyen, egyetemistáknak szervezett filmfesztiválon, sajtóeseménynek alkalmával is látható és hallható.

A weboldalt népszerűsítésére kreatív plakátok is készültek, amelyek humoros egyenletekkel, vagy épp a Valentin nap aktualitását kihasználva igyekeznek felhívni a nagyközönség figyelmét.

A weboldalhoz román nyelvű Facebook oldal is tartozik, amelyhez csatlakozva bárki nyomon követheti a felelős alkoholfogyasztás program híreit, aktuális eseményeit.

desprealcool-valentin.jpg

Köszönöm, hogy a Valentin napi sofőröm voltál!

Share on print
Cikk nyomtatása
Share on email
Cikk küldése