Dreher Sörgyárak Felelős Alkoholfogyasztás Program

A Dreher Sörgyárak Zrt. elkötelezett a sörkultúra, a kulturált és felelős alkoholfogyasztás népszerűsítése mellett. Ezért vállaltuk, hogy Magyarországon elsőként indítunk útjára egy olyan programot, mely a felelős alkoholfogyasztásra kívánja felhívni a felnőtt magyar lakosság figyelmét. Célunk, hogy minél több emberrel megismertessük az alkoholos italok fogyasztásának alapelveit.

Az egészséges, nagykorú emberek számára az alkohol tartalmú italok mértékletes fogyasztása jól összeegyeztethető a kiegyensúlyozott, egészséges életmóddal. Hiszen egy finom esti vacsora mellett, vagy épp a baráti összejöveteleken jól esik egy pohár hideg sör. Ugyanakkor tagadhatatlan, hogy a túlzott, felelőtlen alkoholfogyasztás negatív mentális, szociális vagy egészségügyi következményekkel járhat. A felelőtlen és mértéktelen alkoholfogyasztás sajnos Magyarországon is jelen van. Sokan vannak, akik nem tudják, hogy hol a határ, nincsenek tisztában az alkoholfogyasztás alapvető szabályaival, az ahhoz tartozó felelősséggel.

De mit is jelent a felelős alkoholfogyasztás?

.
fontos, hogy mindig tisztán lássuk a tetteinket, és számot tudjunk adni róluk
 
A felelős alkoholfogyasztás azt jelenti, hogy tisztában vagyok vele, mikor, hol, mit és mennyit ihatok. Tudom azt, hogy felelős vagyok - saját magamért és a környezetért, és ennek megfelelően viselkedem.

A Dreher Sörgyárak Felelős Alkoholfogyasztás programja az egyéni felelősség középpontba állításával kívánja felhívni a figyelmet a tudatos és felelős alkoholfogyasztás kérdésére. Nagyon örülünk annak, hogy Talmácsi Gábor gyorsasági motoros világbajnokkal közösen valósíthatjuk meg ezt az egyedülálló kezdeményezést. Olyan emberrel szerettük volna elindítani a Dreher Sörgyárak Felelős Alkoholfogyasztás programot, aki tisztában van ismertségével, sikereivel, ugyanakkor tudatában van az ezzel járó felelősséggel is. Talmácsi Gábor mindannyiunk számára példakép. Nemcsak azért amit elért, és ahogyan elérte, hanem sportemberi magatartása miatt is. Tudja, hogy mögötte áll egy csapat, a családja, az egész szurkoló tábor, akikért felelősséggel tartozik. Mindennapjait sportemberként és világbajnokként kell élnie, mely komoly felelősséget jelent számára.
Számodra mit jelent a felelős alkoholfogyasztás? Mik a tapasztalataid az alkoholfogyasztással kapcsolatban családod, barátaid, ismerőseid körében?
Share on print
Cikk nyomtatása
Share on email
Cikk küldése