Disco Italia

Ha már Itáliában vagyunk, vétek lenne kihagyni az igazi dolce vita éjszakai változatát, a diszkót. Ajánlatunk a következő:

Airconditioned Supper Club – Velence

Velencében egy meglehetősen váratlan helyen, egy viszonylag eldugott, aprócska, Lincoln nevű utcában, található az Airconditioned Supper Club, ami a fiatalok körében manapság a legfelkapottabb szórakozóhely. Annak ellenére, hogy új klubról van szó, az elegáns szórakozóhely már eddig is számos világhírű DJ-t fantáziáját megmozgatta, ők pedig a vendégsereget mozgatták ritmusra. A város szórakozóhelyei közül kiemelkedő klub népszerűségét jelzi, hogy táncparkettjére csak ritkán lehet odaférni, vagyis annál jobban járunk, minél korábban érkezünk. Éjfél tájban ugyanis már hosszan kanyargó sorra kell számítanunk, az egyébként nem túl nagy befogadóképességű klub előtt.

Alien – Róma

Bár a diszkók, éjszakai táncklubok tekintetében Róma sokak szerint le van maradva Londonhoz vagy Berlinhez képest, az Alien a világ bármely táján található klubbal felveszi a versenyt. A sokrétű szórakozóhelyen mindenki megtalálhatja a kedvére való zenét: táncolhatunk akár techno, hip-hop, vagy épp house ritmusokra, de aki a 70-es 80-as évek slágereiért van oda, az is megtalálja a számára megfelelő termet. Nomen est omen: a klub neve nem véletlenül Alien. Amikor belépünk olyan érzésünk támad, mintha egy sci-fi film elevenedett volna meg előttünk. A számtalan dobogón megjelenő táncosok mellett hatalmas tükrök, diszkó gömbök, fény effektek, lasershow folyamatos összhatása bűvöli el a szórakozni vágyókat.

Velvet Zone – Nápoly

Annak ellenére, hogy a nápolyi éjszakai élet legnagyobb része az utcákon zajlik, számos klub is található a városban. A hömpölygő tömeg koraeste a piazzákon lófrál, 10 óra táján viszont már a zenés táncos szórakozóhelyeken találkozhatunk az éjszakai élet helyi, és turista úton lévő híveivel. Körükben a Velvet Zone az egyik legfelkapottabb hely: az egészen reggelig nyitva tartó klub minden nap másfajta zenei kínálattal várja a szórakozni vágyókat. Hallgathatunk itt hip-hop-ot, technot, rock and rollt, popot és számos egyéb műfajból is ízelítőt kaphatunk. Miközben a fiatalok többsége inkább a trendinek nevezett, mások által inkább lepusztultnak tartott olcsóbb szórakozóhelyeken engedi ki a fáradt gőzt a Velvet Zone-ba inkább a tehetősebbek, és külföldi turisták járnak szórakozni.

Caffé Tourismo – Rimini

Ha igazán bepillantást akarunk nyerni abba, miként szórakozik az olasz ifjúság legjava, akkor Riminiben biztosan jó helyen járunk. A szinte a szórakoztatásra szakosodott városban lépten-nyomon diszkókba, bárokba botlunk. A fiatalok körében legkedveltebb Caffé Tourismo, neve ellenére, nem elsősorban a turisták behálózására szakosodott. Ettől függetlenül a rengeteg zöld színnel, érdekes üvegekkel díszített klubbot semmiképpen sem szabad kihagyni, különösen akkor, ha kíváncsiak vagyunk arra, miként mulat a közép-olasz üdülőváros, Rimini rongyrázó aranyifjúsága. Az ide látogató közönség természetszerűleg vonzza magával a magas árakat is: ha egy koktélt szeretnénk meginni, számítsunk arra, hogy a szolidabb fajták ára is 6 euro körül kezdődik.

Magazzini Generali – Milánó

Amellett, hogy Milánó a divat, a stílus és az opera fővárosa, több tucat híres éjszakai szórakozóhellyel is büszkélkedhet a pezsgő, pörgős hangulatáról híres város, ahol már a kora esti órákban óriási nyüzsgés alakul ki a nevében is árulkodó Corso Cosmon. Itt találhatók Milánó legkedveltebb, legdivatosabb klubjai. Ha jót akarunk magunknak, egy este akár több helyre is nézzünk be egy italra. Jó néhány helyen élő zenét is hallgathatunk, sőt meg is vacsorázhatunk. Az egyik legfelkapottabbnak számító Magazzini Generali-ban viszont inkább a bulizáson van a hangsúly, amit az összesen több mint 2000 négyzetméternyi tánctér bizonyít a legjobban. Az 1930-ban épült raktárépületben 1995 óta működő klubban már tucatnyi világhíres lemezlovas szórakoztatta a közönséget. Ne szegje kedvünket, hogy nem a belvárosban található: Milánó legpatinásabb klubja biztosan felejthetetlen élménnyel kárpótol minket az utazásért.
Megosztás itt: print
Cikk nyomtatása
Megosztás itt: email
Cikk küldése